ההיסטוריה של המרווה-דף הבית

הסיפור הלא יאמן של צמח המרווה המרושתת-חידוש עולמי-מקור ישראלי לאומגה 3. 

שמן זרעי המרווה המרושתת התגלה על ידי קבוצה של חוקרים מומחים בתחום הגנטיקה של צמחי ארץ ישראל במכון ולקני שמשמש כגוף המחקר והפיתוח של משרד החקלאות של מדינת ישראל. בשנת  1990 הם יצאו למשימה שאפתנית - לגלות מקור חדש של אומגה 3 אידיאלי.  במסגרת עבודת המחקר שנמשכה למעלה מעשור, הם סרקו את מאגר הגנים של אלפי צמחים מאזור הים התיכון וגילו כי בזן מסוים של מרווה – המרווה המרושתת (או בשמו הבוטני Salvia Sclarea) יש ריכוז גבוה של אומגה 3 ובנוסף עוד מגוון תכונות מבטיחות.מאז הגילוי, החוקרים ערכו מאות בדיקות מעבדה לבדיקת בטיחות ויציבות המוצר. לאחר שניתחו את התוצאות, גילוי החוקרים להפתעתם  ששמן המרווה המרושתת מאגד בתוכו בצורה נדירה  שלל תוכנות מובנות שהופכות אותו למקור האומגה 3 היעיל ביותר שמוכר היום למדע, בנוסף לכך החוקרים גילו ששמן המרווה המרושתת הוא המקור היציב ביותר של אומגה 3 בטבע, תגלית מרעישה זו הניעה את החוקרים להמשיך ולחקור את שמן המרווה .  קרא עוד...